Gör dig redo för vår nya webbplats!

Återupptäck lionsclubs.org. En helt ny design och verktyg som är enkla att använda, skapade för att förbättra våra globala hjälpinsatser.
Lanseras globalt i slutet av oktober 2018

Hoppa till huvudinnehållet
Lions Clubs International Lions Clubs International
Hoppa till sidfot

Om Leos

Om Leos

Leoklubbens syfte

Att ge världens ungdomar en möjlighet att utvecklas och bidra, individuellt och kollektivt, som ansvarsfulla medlemmar i det lokala, nationella och internationella samhället.

Leoklubbarnas motto

Ledarskap – utveckla förmågor som projektorganisatör, tidsplanerare och teamledare.

Erfarenhet – lär dig hur teamwork och samarbete kan leda till spännande förändringar på er hemort och runtom i världen.

Omtanke – träffa nya vänner och känn glädjen med samhällsservice.

Leoklubbshistorik

Tränaren Jim Graver satte leobollen i rullning år 1957 och den bollen var troligtvis en baseboll. Graver var basebolltränare på Abington High School i Pennsylvania, USA och aktiv medlem i Glenside Lions Club.  Med hjälp av sin lionkamrat William Ernst startades den första leoklubben den 5 december 1957.

Som världens första leoklubb skapade Abington High School Leo Club leo-akronymen – Leadership, Equality, Opportunity (ledarskap, jämlikhet, omtanke) – och de valde skolans färger rödbrunt och guld som leoklubbens färger.  Equality ändrades senare till Experience (erfarenhet).

I oktober 1967 antog styrelsen i Lions Clubs International leoklubbsprogrammet som ett officiellt program inom organisationen.

Leoklubbsprogrammet har fortsatt att växa under de senaste 50 åren. Leomedlemmarna utgör nu ett internationellt nätverk med mer än 6 500 klubbar i mer än 140 länder. Samhällsservice är fortfarande en hörnsten i programmet, som främjar ett livslångt engagemang att hjälpa andra människor. Som sina motsvarigheter inom Lions tilltalar det leomedlemmar att tjäna sina grannar och se hur positiva resultat uppnås.

callout section

Hoppa till toppen