Gör dig redo för vår nya webbplats!

Återupptäck lionsclubs.org. En helt ny design och verktyg som är enkla att använda, skapade för att förbättra våra globala hjälpinsatser.
Lanseras globalt i slutet av oktober 2018

Hoppa till huvudinnehållet
Lions Clubs International Lions Clubs International
Hoppa till sidfot

Så här laddar man ner filer och logotyper

Så här laddar man ner filer och logotyper

Nedan finns instruktioner för att ladda ner resurser, inklusive:

Ladda ner PDF-filer

För att ladda ner och se ett dokument måste du ha senaste versionen av Adobe Acrobat Reader. Om du ombeds att spara filen eller välja ett program, välj Acrobat Reader som program för att öppna filen. Notera att publikationen sparas som en PDF-fil och det kan ta lite tid att ladda ner den beroende på modemets hastighet.

Välj en av länkarna nedan för att ladda ner Adobe Acrobat Reader.

OBS! Om du sparar filen på hårddisken utan att första öppna Adobe Acrobat Reader kan filen förlora sin formateringsinformation. Om du har problem med att ladda ner filer kan du behöva konfigurera om din webbläsare så den kan visa PDF-filer. För systemkrav och teknisk assistans besök sidan Hjälp och support för Adobe Reader.

Efter nedladdning av installeraren bör du placera Acrobat-mappen på ett säkert ställe för framtida bruk. Öppna sedan Acrobat-mappen och läs alla instruktioner om hur man använder Reader och webbläsarens plug-ins.

Om du använder Netscape webbläsare, flytta din plug-in till mappen för plug-ins till Netscape webbläsare. När din plug-in fungerar kan du läsa PDF-filer direkt i webbläsarfönstret.

ladda ner logotyper och bildfiler

Vilket filformat behöver du?

Logotyper kan laddas ner i flera olika filformat. Beroende på inställningarna för din webbläsare kanske du inte kan öppna vissa bildtyper.  För att direkt ladda ner en bild till din dator, placera musen på "ladda ner" för logotypen i fråga och klicka på höger musknapp och välj "spara som".  Leta sedan fram platsen på din lokala dator dit du vill spara bilden och spara den.  Men notera att det på grund av platsbegränsningar, nedladdningstider och andra tekniska aspekter är omöjligt att erbjuda logotyper i all format och storlekar som kan önskas.

  • EPS-filformatet är det skarpaste filformat som finns och det behåller sin skärpa även om man förstorar det. EPS kräver program som Adobe Illustrator eller Macromedia Freehand. Om du använder EPS-baserade program och tänker ändra bildens storlek rekommenderar vi att ladda ner i detta format. Formatet fungerar bra för stora bilder såsom standar och affischer.  Observera att när man på vissa datorer försöker ladda ner bilden kan filändelsen tappa bokstaven "e" från eps.  Se därför till att EPS-bilden som laddas ner på datorn har ändelsen .eps. 
  • GIF-filformatet är mycket vanligt för bilder på Internet för det är en komprimerad fil som laddas ner snabbt. GIF-bilder på Lions webbplats har alla transparenta bakgrunder så att de lätt kan läggas in i dokument eller PowerPoint-presentationer.  GIF-filer är ett "förlustfritt" format som är idealiskt för bilder och tappar inte kvalité när man sparar om filen.
  • TIF-formatet är det allra vanligaste filformatet och det förlorar inte kvalitet när bilden sparas om. TIF-filformatet fungerar bra med sidlayoutprogram som Quark XPress, Adobe PageMaker och Corel Draw.

Så här laddar du ner logotyper/bildfiler 

  1. Klicka på EPS (eller GIF eller TIF beroende på vilket format som önskas).
  2. Ett nedladdningsfönster för filer öppnas och du ombeds att antingen köra programmet från dess nuvarande plats eller spara det på hårddisken. Markera "Spara program på hårddisk" och klicka på "OK".
  3. Fönstret "Spara som" öppnas. I fältet "Spara i" anger du var du vill spara filen. Notera platsen för den sparade filen för jämförelse i steg 5. I fältet "filnamn kommer ett automatiskt namn att visas. Om så önskas kan ett annat namn anges. Klicka på "Spara".
  4. Fönstret "Nedladdning klar" öppnas. Klicka på "Öppna".
  5. När logotypen har sparats i den mapp som angavs i steg 3 kan filen öppnas med det program du normalt använder för filer av det här slaget.  (Photoshop, Illustrator osv.).  Gå till "Arkiv" och "Öppna" och navigera till den plats som angavs i steg 3.

callout section

Hoppa till toppen