Lions Clubs Internationals medlemscenter   Lions onlineradio   |   Videor Videor
Hoppa till huvudinnehållet
Lions Clubs International Lions Clubs International
Hoppa till sidfot

Återanvänd glasögon

Återanvänd glasögon

Användbara glasögon ger nytt liv

Synfel kan lätt korrigeras med glasögon men ändå saknar miljoner människor i länder med låga eller måttliga inkomster tillgång till grundläggande synvård. Lions känner till det angelägna behovet av korrigerande glasögon och samlar in användbara glasögon på sina hemorter för att stödja Lions program Recycle For Sight.

Kom igång redan i dag

Ordna insamlingsplatser med lokala partner: Bjud in partner på hemorten såsom lokala företag, skolor, bibliotek, kyrkor, kommunledningskontor och synvårdspersonal att ta hand om insamlingslådor för glasögon. Håll kontakt med dessa partner och schemalägg regelbundna hämtningar.  Visa er uppskattning av samarbetet och ge erkännande för deras stöd. 

Främja klubbens insatser: Publicera era insamlingsaktiviteter för att öka kännedomen på hemorten och uppmuntra till ökat deltagande. Skicka ett pressmeddelande till lokala media. Lägg ut klubbens insamlingsplatser och rapportera insamlingsaktiviteterna via MyLCI.

Kontakta ett Lions återvinningscenter för glasögon (LERC): Skicka era insamlade glasögon till ett officiellt Lions återvinningscenter för glasögon (LERC) för hantering.  Där sorteras glasögonen för att bestämma om de kan användas eller inte, hanteras och läggs på lager för utdelning till synresor runtom i världen.  Lions hjälper till att minimera deponiavfallet genom att stödja återvinning av dyrbara metaller och onödig hantering av skadade glasögon som är oanvändbara. 

Lions och Walmart:  Glasögoninsamling, USA

I USA har många Walmart-butiker med syncenter sammärkta glasögoninsamlingslådor för LCI/Walmart för att göra det lättare för allmänheten att donera glasögon. Glasögon som samlats in på dessa platser skickas av Walmart till utvalda officiella Lions återvinningscenter för glasögon. Kontakta Walmarts syncenter i din närhet för att kontrollera att de har en Lions insamlingslåda för glasögon. 

För mer information

Programs and Service Initiatives
Tel:  630 571 5466
Fax: 630 571 1692
eyeglasses@lionsclubs.org

callout section

Hoppa till toppen